FAQ

Yoga-on-Call is enkel open tijdens / rondom de lesuren. De deuren openen 20 minuten voor aanvang van de les. De lessen beginnen stipt op tijd! De deuren sluiten bij aanvang van de les. Speciale regelingen met betrekking tot de reguliere lessen (vanwege feestdagen, evenementen, internationale workshops, etc.) worden altijd aangekondigd op de website, via de nieuwsbrief, onze Facebook groep én op de prikborden in de studio! Ons lessenrooster: www.yoga-on-call.be/lessenrooster

Je kan op eender welk moment tijdens het jaar instromen. Maak een keuze uit ons lessenrooster, rekening houdend met je niveau. www.yoga-on-call.be/lessenrooster #levels. Je betaalt online 10 euro voor een proefles. Je kunt slechts éénmalig een proefles doen, daarna betaal je voor losse lessen of koop je een beurtenkaart. www.yoga-on-call.be/yoga#prijzen. Alle yogamateriaal (inclusief mat) is aanwezig in studio. Naar aanleiding van COVID-19 raden wij aan om je eigen, persoonlijke mat te gebruiken. Je trekt best gemakkelijk zittende kleding aan of je kleedt je bij ons om. Je hebt geen sportschoenen nodig, je volgt de les op blote voeten.

Alleen gemakkelijk zittende kleding. De les gaat door op blote voeten, dus sportschoenen zijn niet nodig. Yogamatten en alle andere materiaal stellen wij ter beschikking. Naar aanleiding van COVID-19 raden wij aan om je eigen, persoonlijke mat te gebruiken.

Deze informatie vind je op deze webiste bij Locatie!

Je kunt op eender welk moment tijdens het jaar instromen in onze lessen. Je dient enkel rekening te houden met je niveau. Als beginner kom je dus naar de Level 1 (groen), Gentle Level (blauw) of No Level (oranje) lessen. Inschrijven doe je via ons lessenrooster: www.yoga-on-call.be/lessenrooster.

Ja, voor 10 euro kun je een allereerste les bij ons volgen. Je schrijft je online voor in via ons lessenrooster: www.yoga-on-call.be/lessenrooster. Kies de les van je keuze, klik op 'nu boeken' en kies voor proefles. De proefles is bedoeld om éénmalig kennis te maken met onze studio, helaas niet om alle verschillende lessen / docenten uit te proberen. Wil je na de proefles eerst nog verschillende lessen proberen, dan neem je best een vijfbeurtenkaart. www.yoga-on-call.be/yoga#prijzen. Voor het gemak kun je deze PDF alvast ingvuld meebrengen naar je proefles. Heb je geen printer? Geen probleem, je kunt zo'n formuliertje ook bij ons invullen.

Reserveren is niet verplicht. Je kunt online, via ons lessenrooster, wel een plek reserveren in de les van jouw keuze: www.yoga-on-call.be/lessenrooster. Houd bij de keuze van je les rekening met je niveau. Uitleg over de verschillende lessen en niveau's vind je op en onder het lessenrooster. www.yoga-on-call.be/lessenrooster#levels

Als beginner kom je naar een van de Level 1 (groen), een Gentle Level (blauw) of No Level (oranje) les. Als je voor een actieve les kiest maakt het niet uit of je kiest voor Iyengar Yoga, Vinyasa Yoga, of Ashtanga Yoga. Weet gewoon dat Ashtanga Yoga de meest fysiek intensieve vorm van yoga is. Je kunt ook kiezen voor een minder actieve les als Yin Yoga. Kom, probeer en ervaar! Dat is de enige manier om erachter te komen wat yoga voor jou kan doen. Indien je fysieke beperkingen / blessures hebt, kies je beter voor een les Easy Yoga of een les Relax & Renew. Bespreek voor en/of na de les met de docent ter plaatse wat je mogelijkheden zijn.

Nee, alle materiaal is aanwezig in de studio. Gebruik je liever je eigen yogamat, dan mag dat natuurlijk! Sinds COVID-19 wordt het aangeraden om je eigen mat te gebruiken.

Gemakkelijk zittende (sport)kleding. Je hebt geen sportschoenen nodig, de les is op blote voeten.

Voor onze zalen Hall en Floor beschikken we over een aparte kleedruimte voor mannen en vrouwen. Voor de Room is er slechts beperkte mogelijkheid tot omkleden. N.a.v. COVID-19 vragen we echter om de kleedkamers zo weinig mogelijk te gebruiken. Eén douche is aanwezig voor mensen die direct na de les ergens moeten zijn, moeten gaan werken.

Op de officiële feestdagen bieden wij meestal 1 les in de ochtend aan van 10.30-12.00 uur, de rest van de dag is de studio gesloten. Deze lessen worden altijd aangekondigd op de website, via de nieuwsbrief, onze Facebook groep én op de prikborden in de studio! Tijdens de schoolvakanties (inclusief de zomervakantie) is het gangbare of een aangepast lessenrooster van kracht. Dit is telkens terug te vinden op onze website.

Ja, onze lessen gaan het hele jaar doorlopend door. Het lessenrooster wordt 4 x per jaar vernieuwd: per 1 september, per 1 januari, per 1 april en per 1 juli. Door de maatregelen naar aanleiding van COVID-19 spelen wij wat korter op de bal en werken we met lessenroosters van +/- één maand, wij proberen echter altijd zo weinig mogelijk grote veranderingen door te voeren.

Wellicht wel, maar we gaan niet actief zoeken na iedere les. Kom dus zo snel mogelijk terug om je vergeten item zelf te zoeken/op te halen. Alle gevonden voorwerpen worden verzameld in een plastic box in de betreffende zaal. Na enkele weken worden de spullen verzameld op de mezzanine in de grote zaal. Na enkele maanden worden de spullen naar het Kringloopcentrum gebracht. Waardevolle spullen (juwelen, horloges, brillen) worden achter de balie bewaard.

Dit hangt af van het aantal keer dat je per week naar de les kunt / wilt komen. De meeste mensen beginnen met een 10-beurtenkaart. Een 20-beurtenkaart is ook mogelijk en komt iets voordeliger uit. Beide kaarten zijn een volledig jaar geldig.

|

 Deze info staat ook op je kaart!
 - 5-beurtenkaart > 6 maanden
 - 10 beurtenkaart > 1 jaar  
 - 20-beurtenkaart > 1 jaar

Lessen op locatie volg je met een:

 • Flexkaart (kartonnen beurtenkaart): hiervoor betaal je ter plaatse in de studio. Dit kan contant, via Payconic of overschrijving met je bankapp op onze rekening. Betalen met je kaart via Bancontact kan helaas niet. Als je een les volgt krijg je een stempeltje op je kaart.
 • Digikaart: een digitale kaatr die je online via onze Eversports software aankoopt. Je boekt (in tegenstelling tot de flexkaart) je les altijd op voorhand online. Je beurt wordt automatisch afgeschreven.

Lessen online

Voor livestreams en video's betaal je altijd online via de software van Eversports.

Workshops en/of reeksen

Betalen voor workshops en/of reeksen gebeurt altijd via online registratie. Hiervoor klik je door op de workshop van jouw keuze op de workshops pagina.

Inschrijven voor een workshop doe je via de registratielink die je terug vindt op de pagina van de betreffende workshop. Je wordt doorgelinkt naar ons online registratie- en betaalsysteem. Je kunt zowel met Credit Card als met je eigen bankrekening betalen. Je krijgt een automatische bevestiging en een betaalbewijs.

Nee dit is geen probleem. De meeste anderstaligen kunnen onze lessen uitstekend volgen. Daar waar nodig mengen onze docenten wat Engels doorheen onze lessen. De persoon in kwestie wordt altijd in het Engels aangesproken. Een docent heeft echter altijd het recht om de les volledig in het Nederlands te geven, als hij/zij dat nodig acht. Workshops wordt altijd in het Nederlands gegeven tenzij anders vermeld en de tekst van de workshop in het Engels is geschreven.

Dit is afhankelijk van de soort blessure / aandoening. Best overleg je eerst met je arts. Overleg ook met je arts hoe lang na de blessure / operatie je terug mag sporten of een inspanning mag leveren. Na een miskraam kun je in principe 2 weken later terug beginnen met sporten. Voor alles geldt: geef je lichaam voldoende de tijd om te herstellen. Yoga wordt soms verkeerd omshreven als een zeer zachte vorm van bewegen, volledig gericht op ontspanning. Dit geldt voor sommige vormen van yoga, maar niet voor Vinyasa Yoga en Iyengar Yoga. Wil je zachtjes aan beginnen met yoga? Kom dan naar onze les Easy Yoga of naar de les Relax & Renew. Ter plaatse kun je met de docent je mogelijkheden bespreken. Licht de docent vóór de les altijd in over blessures!

Jazeker! Dat kan online via Tadabon of ter plaatse in de studio. Er is altijd iemand aanwezig rondom de lesuren. Je kunt dus vanaf 20 min voor een les tot en met 15 min na een les terecht voor het aankopen van een cadeaubon bij de docent ter plaatse.

In het algemeen wordt aangeraden om tijdens je zwangerschap (en dan vooral de eerste 14 weken) niet te beginnen met een nieuwe fysieke activiteit, tenzij deze is aangepast voor zwangeren. Bij Yoga on Call bieden we wekelijks een les Pregnancy Yoga. Je bent ook welkom in onze lessen Easy Yoga en Relax & Renew. Vermeld vooraf altijd aan de docent dat je zwanger bent!

Wij hanteren volgende richtlijnen i.v.m. zwangerschap / vruchtbaarheidsbehandeling:

Geen ervaring met onze Vinyasa, Iyengar en Ashtanga yogalessen vóór je zwanger werd:

 • Wens om zwanger te worden: je mag onze Beginner en All Levels lessen volgen.
 • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, geen andere yoga.
 • Zwanger: enkel Pregnancy Yoga

3-6 maanden ervaring met onze Vinyasa, Iyengar en Ashtanga yogalessen vóór je zwanger werd:

 • Wens om zwanger te worden: de les die je normaal volgt, mag je blijven volgen.
 • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, Beginner en All Levels lessen mits op voorhand vermeld aan de docent. Bij inplanting van de vrucht raden wij aan enkele dagen geen yoga / sport te doen
 • Zwanger: de eerste 3 maanden mag je Beginner en All Levels lessen volgen met aanpassingen (vraag aan de docent!), in het 2de en 3de trimester enkel Pregnancy Yoga!

6 -12 maanden ervaring met onze Vinyasa, Iyengar en Ashtanga yogalessen vóór je zwanger werd:

 • Wens om zwanger te worden: de les die je normaal volgt, mag je blijven volgen.
 • Intense behandeling om zwanger te worden (IVF): Pregnancy Yoga, Beginner en Open lessen mits op voorhand vermeld aan de docent. Bij inplanting van de vrucht raden wij aan enkele dagen geen yoga / sport te doen.
 • Zwanger: je kunt je gebruikelijke lessen volgen in overleg met je docent en met de nodige aanpassingen!

Wij zijn enkel open rondom de lesuren. De deuren van de zalen openen 20 minuten voor aanvang van de les. Op officiële feestdagen gaat er meestal van 10.30-12.00 uur een les door, de rest van de dag is de studio gesloten. Wijzigingen in het lessenrooster (i.v.m. feestdagen, internationale workhops, onvoorziene omstandigheden, etc.) worden aangekondigd op deze website, op het prikbord in de zalen, op onze Facebook pagina én via onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd up to date!

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)