Over ons

Yoga on Call is een laagdrempelige yogastudio in hartje Gent. We beseffen maar al te goed dat het leven vandaag de dag nogal druk en hectisch kan zijn. Yoga kan hierbij helpen, maar niet als het een van de vele verplichtingen wordt in je agenda. Vandaar bieden we onze yogalessen op een zo eenvoudig mogelijke manier aan. Je kiest je niveau en je pikt er een lesje uit. De ene week kom je op maandag, de andere week op donderdag. It’s that simple!

Yoga to the People!

Ontdek ons team

Onze visie

Yoga is voor iedereen: Jong en oud, vegetarisch of vleesetend, lenig of niet, iedereen is welkom! Geen dogma’s of strenge voorschriften, geen abonnementen waar je aan vastzit. Je stapt in wanneer je wilt en betaalt met je beurtenkaart wanneer je komt.

De redenen om yoga te beoefenen kunnen verschillen: je wenst dat ene rustmoment in de week, je wil sterker en soepeler worden en je gezondheid verbeteren, je houdt van bewegen op een niet-competitieve manier, je komt je hoofd leegmaken, je wil leren omgaan met een blessure, je zoekt verdieping in concentratie, je wil een oplossing voor vermoeidheid, jezelf beter leren kennen, enzovoort.

Diverse mensen betekent diverse behoeftes en daarvoor hebben wij een ruim aanbod van lessen opgebouwd. Je vindt altijd wel een lesmoment dat in jouw schema past. Vele mensen over de hele wereld ervaren het deugddoende effect van yoga en wij dragen daar graag toe bij. Zo kan ieder voor zichzelf ontdekken wat yoga voor hem of haar kan betekenen.   

Kom en ervaar het op de mat!

Ons team

Close

“WARNING: Yoga has been known to cause Health and Happiness.”

anonymous

Onze geschiedenis

In 2006 riep de liefde Dolly naar Gent. Net terug van drie jaar wonen, werken én het volgen van duizend-en-één-yogaopleidingen in de Verenigde Staten ging ze langzaam van start met het geven van Vinyasa lessen, een vorm van yoga die ze nog niet was tegengekomen in Gent. Yoga on Call begon letterlijk als yoga-op-afspraak, bij mensen thuis. Vandaar de naam en die is door de jaren heen blijven plakken. Van het een kwam het ander, ze huurde een zaaltje voor het geven van wekelijkse lessen, ze wandelde enkele fitness centra binnen met de suggestie Power Yoga aan het groepslessenpakket toe te voegen, ze gooide het meubilair uit haar living en ging van start met Living Room Yoga.

Twee jaar later kwam er een bescheiden studio aan de Kuiperskaai. Het lessenrooster breidde zich in rap tempo uit van 8 naar 16, naar 20 lessen per week gegeven door Dolly, Francis en Diana, maar al gauw werd het hier te klein. In 2010 gingen de deuren open van de studio aan de Oudescheldestraat, een ruime locatie met twee volwaardige yogazalen, gelegen achter shoppingcenter Gent Zuid. Langzaam kwam ook de samenwerking met Eva Kamala op gang en in 2011 werden de krachten volledig verenigd met als resultaat een uitgebreid lessenrooster van Vinyasa en Iyengar Yoga aangeboden door een zestiental professioneel opgeleide yogadocenten.

September 2016 schrijven we als we een tweede locatie openen aan Dok Noord. Vanaf dan spreken we van YOC Zuid & YOC Noord! Deze ruime zaal wordt volledig ingericht voor de beoefening van Iyengar Yoga. Gelijktijdig gaan we er van start met een volwaardig Ashtanga Mysore programma in de vroege ochtenduren onder leiding van Sophie.

In maart 2020 strooide Corona behoorlijk wat roet in het eten, maar ook met gesloten deuren bleven we niet bij de pakken neerzitten. We openden onze online studio. Yogi's kunnen sindsdien via YOC Online deelnemen aan livestream yogalessen én hebben een grote keuze aan opgenomen lessen in de videotheek. Einde 2020 werd de moeilijk beslissing gemaakt om YOC Noord te sluiten om hoofdlocatie YOC Zuid zoveel mogelijk kans tot overleven te bieden in de bizarre en onvoorspelbare Coronatijd. Er werd gelijktijdig een extra zaal gecreëerd op locatie Zuid, namelijk een mooie, gezellige ruimte op het gelijkvloers, die toepasselijk de 'Floor' wordt genoemd. Locatie Zuid beschikt nu over drie zalen: de Hall, de Room en de Floor.

Yoga to the people!

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)