Alexander

Doceert Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Relax & Renew

Ik kwam in aanraking met yoga omdat ik op zoek was naar een manier om mijn stramme lichaam opnieuw los te maken na een aantal jaar intensieve fitness en andere sporten die blessures en spanningen in mijn lichaam achterlieten. De doorslag kwam na een ernstige blessure en ik geen enkele andere sport meer kon beoefenen. Ik ben toen begonnen met Pilates en Yoga, maar merkte al snel dat vooral Yoga mij veel meer te bieden had, het voelde als een meer complete vorm van bewegen. Ook merkte ik dat yoga meer biedt dan louter lichamelijke voordelen, het kalmeert je geest en geeft je meer focus. Yoga brengt dus langzaam meer bewustzijn, soepelheid en balans in zowel je lichaam als je geest.

Voor mijn werk reis ik regelmatig en zo kan ik overal ter wereld yogastudio’s bezoeken. Het werkt enorm inspirerend om van verschillende docenten en in verschillende yogastijlen les te krijgen. Naast Vinyasa yoga, beoefen ik ook Iyengar, Ashtanga, Hatha en Anusara Yoga.

Na verloop van tijd was het een kleine stap om me in te schrijven voor een docentenopleiding. David Lurey had ik leren kennen op een van mijn trips naar Barcelona en zijn stijl van lesgeven trok me enorm. Ik heb me dan ook ingeschreven voor zijn docentenopleiding in Brazilië. Een jaar nadien zette ik mijn opleiding verder bij Svaha Yoga in Amsterdam.

Yoga is voor mij een manier van leven en ik sta te popelen om mijn passie met jullie te delen. See you in class!

Neem een kijkje op Alexander’s website!