Workshops

Hieronder een overzicht van alle workshops en andere activiteiten die wij komende tijd organiseren! Houd deze pagina goed in de gaten want er worden regelmatig nieuwe activiteiten toegevoegd.

{ img_alt }
Extern

Iyengar Yoga 2-5 daagse met Eva Kamala Rodenburg

maandag 2 - woensdag 4 - vrijdag 6 april 2018

Dompel jezelf twee of vijf dagen lang onder in een bad van Iyengar Yoga met Eva Kamala Rodenburg! Deze dagen vinden plaats bij La Ferme du Bois-le-Comte. Dit is een honderd jaar oude, aan de rand van de forêt d’Orval, gelegen karakteristieke hoeve. Maximaal 30 deelnemers!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Kids Yogadag 'What a Feeling' in de Paasvakantie

woensdag 4 april van 09.00-16.00 uur

In de paasvakantie trekken we opnieuw op yoga-avontuur. Een hele dag gaan we al spelenderwijs verkennen wat het voor ons betekent om gevoelens te uiten en een positieve houding aan te nemen. Iedereen is weleens verdrietig, boos of bang. En het is fijn als we daarover kunnen en mogen praten. Aan de hand van een verhaal spelen we spelletjes, gaan we visualiseren en onderzoeken we hoe yogahoudingen ons kunnen ondersteunen bij het voelen van onze emoties.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Opleidingsdag: Kinderyoga voor alle leeftijden (peuter t/m 6e leerjaar) samen in één groep

zondag 8 april van 11.00-17.00 uur

Verrijk je eigen yogapraktijk en je mogelijkheden in het aanbieden van lessen kinderyoga! We oefenen asana’s (yogahoudingen) en pranayama (ademhalingsoefeningen) om de effecten ervan te herkennen en te begrijpen. Leer op een doelgerichte manier yogareeksen te ontwikkelen die toegankelijk zijn voor kinderen van alle leeftijden samen in één groep (van peuter tot het 6de leerjaar).

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Long Sunday Morning 'Wall Yin Yoga' met Lyza

zondag 15 april van 10.30-12.30 uur

In deze lange les op zondagochtend beoefenen we Yin Yoga-houdingen tegen / met behulp van de muur. Door gebruik te maken van de vloer en de muur als ondersteuning, kun je volledig ‘loslaten’ en de Yin Yoga tot diep in je lichaam laten doordringen.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Reeks Kundalini Yoga voor Veerkracht & Vitaliteit

Reeks van 5 maandagen, telkens van 09.30-11.30 uur, start op maandag 16 april

Op maandagochtend organiseren we lessen Kundalini Yoga in reeksvorm. Het leven vraagt vaak veel van ons en het is niet altijd makkelijk om om te gaan met alle uitdagingen die op ons pad komen. In deze reeks werken we rond vijf lessen die ons helemaal zullen opladen zodat alles goed gaat stromen, met tonnen mentale energie, een sterk zenuwstelsel en heel veel weerbaarheid, waardoor je energiek in het leven gaat staan.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Thema Reeks 5: Herstellen met Iyengar Yoga

woensdagen 18/04, 25/04, 02/05, 09/05, 16/05 telkens van 09.45-11.15 uur

Op woensdagochtenden organiseren we Thema Reeksen bij YOC Noord. Vijfde thema dat aan bod komt: Iyengar Yoga voor herstel. Deze reeks geeft je de mogelijkheid om de specifieke houdingen die Iyengar Yoga biedt om te herstellen van vermoeidheid en stress, stelselmatig in te oefenen. We werken dus aan een vaste reeks, maar uiteraard wel met een aantal individuele aanpassingen, indien nodig.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Iyengar Yoga voor beginners (stagelessen - half tarief!)

Een reeks van 5 lessen op donderdagen van 17u15-18u15 uur

Ter ondersteuning van de opleiding tot Iyengar Yogadocent starten we met een reeks voor beginners gegeven door Linda Lauwers, één van onze stagiaires. Zij volgt het tweede jaar van de Iyengar lerarenopleiding te Antwerpen. De opleiding duurt drie jaar. Iyengar Yoga is een trademark en mag slechts gegeven worden door gediplomeerde docenten, of door docenten in oplelding onder supervisie.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Dagworkshops Hormoonyoga 2018

keuze uit: 22 april en 27 mei

Ook vaak zin om een vakbondsactie tegen je hormonen te starten? Last van vermoeidheid, onregelmatige cyclus, plotse gewichtstoename, PMS, burn-out? Nee, je bent niet gek. Je hormonen zijn uit balans. En wanneer dat zo is, voel je je niet lekker. Hormoonyoga, ontwikkeld door Dinah Rodrigues, stimuleert de hormoonklieren waardoor de hormoonbalans in je lichaam wordt hersteld en je hormoonproductie op peil wordt gehouden.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Oefenreeks Hormoonyoga

4 lessen op dinsdagavond van 20.30-21.30 uur, start 24 april

Je volgde reeds onze ‘Dagworkshop Hormoonyoga’ en leerde de set houdingen. Nu komt het erop aan om de set regelmatig te oefenen zodat je daadwerkelijk de positieve effecten gaat ervaren!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Opleidingsdag: Yogareeksen voor kinderen samenstellen

zondag 29 april van 11.00-17.00 uur

In het eerste deel van deze dag leren we een aantal yogareeksen. Door eerst verschillende reeksen van asana’s (houdingen) aan te leren, krijgen we meer inzicht in het maken van onze eigen reeksen. Daarna leren we om zelf, doelgericht, eigen reeksen samen te stellen op verschillende manieren en volgens verschillende inzichten. Welke houdingen horen samen en waarom? Welke volgordes zijn aan te raden, welke niet en waarom is dat zo?

Meer info & registreer

{ img_alt }
Extern

Yoga Retreat Portugal met Alexander

van maandag 30 april tot en met zondag 6 mei

Trakteer jezelf in het voorjaar op een ontspannen yogareis temidden de ruwe natuur in het Zuiden van Portugal. Ga mee met Alexander naar het eco-retreat center Monte Velho in het kleine Carrapateira. Elke dag kun je deelnemen aan zowel een actieve les Vinyasa Yoga als rustigere Yin/Restorative les. De (h)eerlijke keuken is vegetarisch en zelfvoorzienend. Recht uit de tuin op je bord!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Reeks Kundalini Yoga: Verkenning van de 5 elementen

Reeks van 5 donderdagen, telkens van 18.30-19.45 uur, start op donderdag 3 mei

Volgens oude yogische wijsheid bestaat alles in het universum uit vijf grote elementen (Pancha Mahabhutas), namelijk Ruimte, Lucht, Vuur, Water en Aarde. Als deze elementen binnenin onszelf in balans zijn, ervaren we gezondheid en welzijn.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Yoga voor meer Evenwicht met Michèle

zaterdag 5 mei van 14.30-17.30 uur

In oude wijsheid tradities spreken ze over het lichaam in termen van ‘lagen’. Die lagen hoef je niet letterlijk te zien als afgescheiden delen, maar eerder als een ruimte waar je via het tastbare, fysieke lichaam kan binnendringen tot de meer subtiele kern van je bestaan. In ons dagelijkse bestaan blijven deze lagen dikwijls voor ons verborgen, nochtans vertelt ons lichaam de gesteldheid van al deze lagen en hun al dan niet gezonde evenwicht onderling. Het komt er dus op aan om de kunst van het voelen en observeren te ontwikkelen. Vertrouwdheid met je lichaam opbouwen om zo meesterschap te verwerven over je eigen bestaan.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Journey through the Fascia System with Rusty Davis

Yoga Immersion / Yoga Teacher Training 4 x 50-hour Modules

Join Rusty Davis for one or more Modules of this Yoga Immersion / Yoga Teacher Training! Taking a look at yoga, movement and relaxation from the fascia perspective. This training is for students and teachers of Yoga or any other movement discipline who would like to continue development in movement arts and yoga. This training is also for students of LIFE with an interest in tension release and the power of relaxation! Aren’t we all?

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Opleidingsweekend: Yoga-anatomie aanleren aan kinderen

zaterdag 12 en zondag 13 mei

Kinderyoga is meer dan verhalen in beeld brengen via asana’s of lichaamshoudingen; de essentie van kinderyoga ligt hoofdzakelijk in het verwerven van de nodige zelfkennis over eigen lichaam en geest. Ook de basisprincipes van kinderyoga zijn, of zouden moeten zijn, gebaseerd op de inzichten van Patanjali en een goede kennis van yoga-anatomie.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Thema Reeks 6: Iyengar Yoga voor soepele en stabiele gewrichten

woensdagen 23/05, 30/05, 06/06, 13/06 en 20/06 telkens van 09.45-11.15 uur

In deze themareeks beoefenen we asana’s (yogahoudingen) waarbij we elk gewricht zacht en systematisch door zijn volledige en natuurlijke bereik bewegen. De serie start bij de voeten en de enkels, gaat verder met de knieën, de heupen, de torso, de wervelkolom en eindigt bij de nek. We werken met het normale minimumbereik van de gewrichten.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Intro Ashtanga Yoga / Ashtanga Mysore met Sophie

zondag 27 mei van 10.30-12.30 uur

De Ashtanga-klok al horen luiden, maar nog niet weten waar de klepel hangt? Kom naar deze workshop en maak kennis met Ashtanga Yoga, een van de meest krachtige vormen van Yoga. En met krachtig, bedoelen we niet enkel het fysieke! Kom en leer over de vele baten van Ashtanga Vinyasa Yoga. Bovendien maak je kennis met Sophie, onze über Ashtangi!

Meer info & registreer

{ img_alt }
Extern

'Root to Rise' Weekend met Mathieu & Amajunzi

vrij 1 juni t/m zon 3 juni in La Ferme du Bois-le-Comte

Het eerste weekend van juni faciliteert Mathieu zijn eerste ‘Root to Rise’ weekend. In dit weekend nemen we een pauze van ons dagelijks leven en staan we stil bij het belang van wortels (‘roots’) en hoe ze stabiliteit brengen in ons leven. Hoe kunnen we in een leven dat gekenmerkt wordt door euforische momenten, gezondheid, ziekte, geluk, verlies, tegenslagen, uitdagingen, ups & downs,… toch meer bewust, dieper geworteld en gebalanceerd in het leven staan?

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

AcroPlay for beginners PLUS with Bart & Christina

Saturday June 2nd from 13.00-19.30 h

Craving for more acro? For those of you who have already followed our 10h level 1 weekend or have similar experience with the basic flying positions of Acro Yoga (front/back bird, throne, chair, star), we are coming back to Ghent with more transitions, spins and the recipe to have lots of fun!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Opleidingsdag: Kinderyogaliedjes & kinderyogaspelletjes

zondag 3 juni van 11.00-17.00 uur

In het eerste deel van deze dag krijg je een waaier aan yoga-spelletjes aangereikt, toegespitst op verschillende leeftijden en groepen. In het tweede deel zingen we samen een veelheid aan yogaliedjes. Kinderyoga-spelletjes en kinderyoga-liedjes geven onze persoonlijke en unieke stijl aan het lesgeven!

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Zuid

Workshopreeks Holistische Massage met Johan Louncke

zondag 3, 10, 17 en 24 juni 2018, telkens van 14.00-17.00 uur

Vandaag de dag zijn er te veel mensen met stress, burn out, slaapstoornissen, angstaanvallen, oververmoeidheid, verslavingsproblemen, spier- en gewrichtspijn, rug-en nekklachten en ga zo maar door… het houdt maar niet op. Massage kan hierbij helpen. Het doel van hollistische massage is naar een beter lichamelijk en geestelijk welzijn te evolueren.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Opleidingsdag: Yogaverhalen en filosoferen met kinderen

zondag 10 juni van 11.00-17.00 uur

Yogaverhalen maken integraal deel uit van kinderyogalessen. We verdiepen ons (verder) in de vele verhalen die er bestaan over de verschillende yogahoudingen. Ook vice-versa, vertellen we verhalen waarin verschillende yogahoudingen voorkomen. Filosoferen met kinderen volgens de yogafilosofie, kan je helpen om (nog) meer plezier en voldoening te vinden tijdens het doceren van yoga aan kinderen. Tijdens deze dag filosoferen we heel praktisch en vullen dit aan met interactieve oefeningen.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

David Lurey Vinyasa Yoga Class & Mantra Singing

Tuesday, June 19th form 18.30-20.30 and 21.00-22.15 h

Yay! David Lurey is coming back to Ghent! Visiting his pupils! :) Did you know that Diana, Alexander, Elisabeth, Lyza and Mathieu all studied with David? His Teacher Trainings are just wonderful! Now he comes to YOC Noord to teach a 2-hour Vinyasa Class and a Mantra singing session.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Iyengar Yoga Intensives 2018 met Eva Kamala

De Iyengar Yoga Intensives worden aangeboden voor verschillende niveaus!

De Iyengar Yoga Intensives zijn bedoeld om je yogabeoefening op regelmatige basis te verdiepen en je kennis te verruimen. De verschillende thema’s zorgen ervoor dat we heel specifiek te werk kunnen gaan. Door gericht met een thema bezig te zijn en genoeg tijd te voorzien kunnen we dieper doordringen tot de essentie en doorwerking van de asana’s.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Iyengar Yoga Fundamentals (96 u) met Eva Kamala

verdiepingsworkshops van 96 uur opgedeeld in 4 reeksen

Voor het tweede jaar bieden we deze bijzondere Iyengar Yoga verdiepingscursus aan. Een diepe duik in de wondere wereld van Iyengar Yoga onder de kundige begeleiding van Eva Kamala! Deze workshops bieden je de kans om meer tijd en aandacht te besteden aan je eigen groeiproces en om onder Eva’s begeleiding (én die van je medestudenten) je yogapad te verkennen en je kennis te verruimen.

Meer info & registreer

{ img_alt }
YOC Noord

Iyengar Yoga Summer Intensive 2018 met Eva Kamala

van ma 9 t/m vrij 13 juli, telkens van 13.30-16.30 uur

Tijdens deze zomerweek Iyengar Yoga leggen we de focus op de kwaliteiten van de acties. Voor een optimaal effect van de houdingen zoeken we de juiste uitlijning van het lichaam via de acties die we oefenen. Deze acties zijn altijd een combinatie van plaatsen in het lichaam stabiliseren, mobiliseren, sensibiliseren en/of ontspannen.

Meer info & registreer

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)