Iyengar Yoga Opleiding

Ideaal voor: mensen die op termijn Iyengar Yogadocent(e) willen worden

Hoe word je Iyengar Yogadocent(e)?

Bij Yoga on Call is het mogelijk om met Eva Kamala Rodenburg als mentor, je voor te bereiden op een examen voor het behalen van het Iyengar Yoga basislerarencertificaat Introductory II.

De Iyengar Yogawereld is in beweging en gaat van start met een nieuw systeem om leraars/leraressen op te leiden. Vanaf 2020 worden wereldwijd de huidige lerarenopleidingen omgevomd. De bedoeling is om af te stappen van grote groepen en te zorgen voor een intensieve individuele begeleiding. Als je opgeleid wil worden zal dat gebeuren binnen een persoonlijk traject dat begeleid wordt door een mentor. Een mentor bezit de juiste graad en mag per jaar een maximum van 10 studenten begeleiden.

Het Iyengar systeem bevat volgende graden:

 • Introductory I and II
 • Junior Intermediate I,II and III
 • Senior Intermediate I, II and III
 • Junior Advanced I,II and III
 • Senior Advanced I and II

  Het Introductory I examen is informeel en gebeurt binnen het traject van opleiding. Het eerste certificaat om te behalen is dus het Introductory II. Als je in het bezit bent van dit certificaat mag je de naam Iyengar Yoga gebruiken voor je lessen. Iyengar Yoga bezit immers een patent en het gebruik ervan wordt gecontroleerd door de vereniging voor Iyengar Yoga - BIYAB.

  Om deel te nemen aan het examen voor het Introductory II certificaat, dat jaarlijks in België wordt gehouden, gelden de volgende voorwaarden:

 • Minstens 6 jaar ervaring met Iyengar Yoga, dat wil zeggen regelmatige wekelijkse deelname aan lessen en een ontwikkelde thuisbeoefening.

 • Twee aanbevelingsbrieven. Eén van je mentor en één van een andere Iyengar Yogaleraar met een voldoende hoog certificaat. De aanbevelingsbrieven verkrijg je als alle partijen, inclusief jijzelf, het erover eens zijn dat je klaar bent om aan het examen deel te nemen.

  Heb je interesse in zo een traject? Registreer je door Eva Kamala een e-mail te sturen. Vermeldt kort je ervaring en je eventuele vragen. Eva Kamala neemt dan contact op en samen overleggen jullie wat de mogelijkheden zijn. Een email sturen is dus, langs beide kanten, geenszins een verbinding tot het volgen van het traject.

Lesgever(s)

Eva Kamala

Wanneer & waar?

Bekijk ons lessenrooster

Bekijk ons volledige aanbod aan yoga

Registreer hier

Woops. Er ging iets fout. Vul alle velden in ajb. Of kijk ze na op fouten. Kruis zeker aan welke workshop je verkiest.
We sturen je gegevens naar Eva Kamala, zij neemt spoedig contact met je op.

Blijf op de hoogte

Volg ons op Facebook of ontvang de maandelijkse nieuwsbrief

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Nog vragen?

Je vindt alle antwoorden op onze FAQ pagina

Andere vragen ontvangen wij het liefst via info@yoga-on-call.be
Is het écht nodig om te bellen? Dan kan dat op 0487-103457 (op weekdagen tussen 9 en 17 u)