Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Annelies

Het is een voorrecht yogales te kunnen geven. Aan volwassenen, aan kinderen, aan mama's en baby's. Ik heb mij dan ook verdiept in heel wat vormen van yoga die ik graag deel met anderen.

In 2008 volgde ik een kinderyoga opleiding bij Rosie Goovaerts en Helen Purperhart in Nederland, waar ik mij specialiseerde in yoga voor zorgkinderen en medische kinderyoga. In 2010 volgde ik een opleiding Tibetaanse yoga bij Tulku Lama Lobsang om mijn eigen praktijk te verdiepen.

In 2012 werd ik ergotherapeut/wellnesscoach aan de Howest in Kortrijk, waar ik nu zelf de module kinderyoga doceer. Tijdens mijn eindwerkstage en bachelorproef paste ik de aspecten van yogatherapie toe bij kinderen met een licht mentale beperking en bijkomende psychiatrische problematiek. Mijn bachelorproef werd bekroond met de eerste prijs van het Vlaams Ergotherapeutenverbond. Via verschillende projecten probeer ik kinderyoga te integreren in het onderwijs en in de gezondheidszorg.

Toen ik in 2013 zwanger werd kwam ik in aanraking met zwangerschapsyoga. De steun en kracht die yoga mij gaf tijdens deze intense periode wilde ik kunnen delen met andere zwangere vrouwen. Ik volgde een opleiding zwangerschapsyoga bij [Françoise Barbira Freedman](Françoise Barbira Freedman) in Londen en specialiseerde mij er meteen ook verder in mama en baby yoga toen ik zag hoe mijn dochtertje genoot van haar eerste yogabewegingen.

In 2019 rondde ik de vierjarige opleiding tot Iyengar Yoga leraar af bij bij Ann Brosens in Antwerpen.