Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Dolly

Geboren in Maastricht, getogen net over de grens in Lanaken, met een Bachelor in Hotelmanagement op zak, belandde ik in 2000 als prille twintiger in Amsterdam voor een stage. Daar ontdekte ik voor het eerst yoga. Toen ik de kans kreeg om in een hotel in New York te werken, twijfelde ik geen moment. Ik pakte twee koffers, vloog naar de Big Apple en ging er aan de slag.

In de States kreeg de Yoga-microbe me echt goed te pakken! Al gauw besloot ik om ieder vrij moment en iedere verdiende dollar te investeren in yogalessen, workshops en opleidingen. Zo volgde ik bij Alan Finger (ISHTA Yoga) mijn eerste teacher training (RYT 200) .

Uiteindelijk ruilde ik mijn hoteljob in voor een iets rustiger baan bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Verenigde Naties. Na tweeënhalf jaar New York kwam er onverwacht een werkaanbod vanuit het Consulaat Generaal in Los Angeles. Ik greep de kans en woonde en werkte nog een zevental maanden in Venice Beach / Santa Monica, hét Yoga Mekka van de Westerse Wereld.

In Santa Monica leerde ik Bryan Kest (Power Yoga) kennen, l’enfant terrible van de yoga wereld. Bryan had een grote invloed op mijn stijl van lesgeven. “Iedere yogahouding is per definitie stom, tenzij je ‘m slim beoefent”, zei hij. Daarmee bedoelde hij dat je gevoeligheid en wijsheid moet hanteren ten opzichte van je eigen lichaam. Het gaat erom dat je je eigen grenzen leert kennen en deze dan ook respecteert, niet om je been in je nek te leggen, dan kun je beter bij het circus gaan.

In 2006 keerde ik terug naar België en begon er meteen yogales te geven. Yoga on Call werd geboren! Eerst in de woonkamer, in gehuurde zaaltjes en in fitness-centra, daarna in een onze eerste, kleine studio aan de Kuiperskaai in Gent.

In de zomer van 2010 opende we de deuren van onze mooie, ruime locatie in de Oudescheldestraat. Hier was er ruimte voor het uitnodigen van internationale docenten als Bryan Kest, Jason Crandell, Louisa Sear, David Lurey, Wim Hof en Whit Hornsberger.

Twee jaar later organiseerde ik, samen met Alexander De Waele en Joachim Meire, het allereerste yogafestival van België, NavaNadi, wat later Yogaland werd.

In 2016 kwam er een tweede locatie aan Dok Noord. Vanaf nu waren er YOC Zuid & YOC Noord! Na een paar mooie jaren werd het 2020. Corona sloeg toe en bedreigde ons voortbestaan. Met spijt in het hart beslisten we eind dat jaar om onze studio op Dok Noord te sluiten en verder te gaan aan de Zuid, weliswaar met een extra zaal.

Tussen de bedrijven door had ik in Bali een tweede docentenopleiding (RYT 500) afgerond bij Louisa Sear én in Amsterdam Anusara Immersion 1-3 en Anusara Teacher Training 1-3 bij Kenny Graham en Ross Rayburn.

In 2018 stopte ik met lesgeven. Vandaag voel ik me goed in mijn rol als bezieler van Yoga on Call, als organisatorische duizendpoot, als lijm binnen ons team van geweldige docenten.