Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Francis

Doceert: Hatha Yoga

Wat wil je worden later? Als kind kon ik op deze moeilijke vraag nooit antwoorden. Ik had zo veel interesses. En zo veel onrust. Uiteindelijk werd ik muzikant en natuurkundige.

Eén van mijn favoriete colleges in mijn opleiding natuurkunde was filosofie, een vak dat op bevlogen wijze gedoceerd werd door wijlen Etienne Vermeersch. Ik raakte toen al geïnteresseerd in de oorsprong van filosofie en de geschiedenis van ons ethisch denken. Een nieuwsgierigheid die me naar de Oosterse filosofie lokte.

Jaren later volgde ik als bij toeval een les Vinyasa Yoga in een sportclub. De onrust was er nog steeds, en zou altijd blijven, maar ik merkte in die ene les dat ik mijn geest even tot rust kon brengen.

Om dit gevoel aan anderen te kunnen doorgeven, wou ik zélf graag Yogales geven. Ik volgde trainingen bij David Swenson, Anthony Carlisi, Manju Jois en wijlen Sri K. Pattabhi Jois en zette mijn eerste stappen als yogadocent.

In de loop der jaren ontwikkelde ik mijn eigen stijl, met elementen uit Vinyasa, Ashtanga en Yin Yoga. Ik streef ernaar om lessen te geven die toegankelijk zijn voor iedereen. Met beweging, ademhaling en focus. En een vleugje levensfilosofie.