Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Siel

Doceert: Iyengar Yoga

Herinner je jezelf als kind nog? Ik wel. Als de dag van gisteren. Ik was een speels, beweeglijk en enthousiaste spring-in-‘t-veld. Mijn enthousiasme voor lichaamsbeweging uitte zich in jarenlang atletiek in competitievorm te beoefenen. Mijn speelsheid kon ik kwijt in de scouts.

Maar dan ging het mis. In 2015 werd ik heel erg ziek en raakte mijn energievoorraad op. Mijn speelsheid en enthousiasme zijn toen mijn redding geweest. Net als de ontdekking van yoga. In 2016 zette ik een eerste, voorzichtige stap binnen in Yoga on Call. Op een dag belande ik in een beginnersles iyengar yoga bij Eva Kamala.

Mijn lichaam hield onmiddellijk van deze yogastijl: het tragere tempo was ideaal voor mijn verzwakte lichaam, terwijl de energieke doorwerking mijn lichaam sterker maakte. Het was de eerste keer dat ik constructief werkte met mijn lichaam in plaats van competitief door mijn verleden als atlete. Ook mentaal werd ik krachtiger en kwam mijn rusteloze hoofd stukje bij beetje tot rust.

Na een tijd groeide het besef dat ik deze kennis en ervaringen wilde doorgeven aan anderen. In 2018 volgde ik een opleiding tot kinderyoga docent bij Mieke Ramon. In 2020 startte ik aan het mentorprogramma bij Eva Kamala. Ondertussen is yoga verweven met mijn leven. Met evenveel plezier sta ik op de mat als leerling én als docent.

Tot op de mat!