Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Sophie

Doceert: Ashtanga Yoga

Als kind, geboren in de zomer van 1979 in het Brusselse, was ik meteen geboeid door de wondere wereld! Nieuwsgierigheid naar het leven bracht me op m'n 18e naar Gent. De eerste yoga die op mijn pad kwam was zeer traditioneel, met veel mantra's, gezangen en wierook. Dat was me iets te zweverig en pas toen ik begon te reizen en werken in het buitenland kwam ik in aanraking met andere yogi's en yoga-stijlen die mij meer aanspraken.

Terug in Gent ontdekte ik de kleine yogastudio van Francis en Dolly op de Kuiperskaai. Ook de Iyengar Yoga van Eva Kamala kwam op mijn pad, toen nog in een studio in Merelbeke. Ik navigeerde tussen verschillende stijlen, volgde een Vinyasa TTC bij Jaqueline Heisel (US) en verscheidene workshops.

In 2010 in Dharamsala (India) kwam ik voor het eerst in aanraking met Ashtanga Yoga. Het was liefde op het eerste gezicht! De energie stroomde door mijn hele lijf, een intens en bevrijdend gevoel. Het parcours was zowel fysiek als mentaal pittig en uitdagend. Ook de hele filosofie intrigeerde me. Ashtanga werd een onmisbaar deel van m'n leven en daar ben ik dankbaar voor. Het maakte mij zachter en leerde me tegelijk los te laten, te accepteren en in mijn kracht te komen.

Ik volgde een TTC bij David Swenson. ging voor de eerste keer naar Mysore (India) in 2013, volgde daar een TTC bij Ajay Kumar en Vijay Kumar. Sinds 2015 studeer ik aan het Ashtanga Mysore Instituut bij m'n leraar Sharath Jois en tot op vandaag ga ik regelmatig terug. Andere leraars die me inspireerden tijdens mijn studies en opleidingen zijn Nick Evans, Laruga Glacier, Nuno Vintem, Tim Feltman, Peter Sanson, Sharmilla Desai en Luke Jordan.

Sinds 2020 studeer ik ook met David Robson en Jelena Vesic (Ashtanga Toronto). Yoga filosofie studeer ik bij Veda België met Shantala Sriramaiah.

Naast yoga heb ik een sterke connectie met de natuur. Ik werkte zowel in de bergen als op de zee. Combineerde yoga met werk in de duiksector in Azië. Daarnaast organiseerde ik regelmatig Surf & Yoga vakanties Frankrijk. Nu kan je me vooral terugvinden in de bossen en velden met m'n hond Blanche.

Sinds 2016 begeleid ik naast Ashtanga groepslessen ook een Ashtanga Mysore ochtendprogramma. Elke ochtend tijdens de vroege uurtjes kan je op een traditionele manier Ashtanga yoga komen aanleren en beoefenen. Op de mat staan in goede en slechte momenten en met jezelf aan de slag gaan. De fysieke practice wordt met de tijd een dynamische meditatie en je mat wordt je spiegel. Het is prachtig om te zien hoe een toegewijde beoefening je terugbrengt naar jezelf.

Yoga is voor mij overal en altijd aanwezig. Een levensfilosofie en werk die je terugbrengt naar de essentie.

Ik kijk ernaar uit mijn passie en liefde voor Ashtanga met jou te delen op de mat!

Namasté! ॐ