Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Ulrike

Doceert: Ashtanga Yoga

In 1992 kwam ik samen met mijn tweelingzus ter wereld. Hoewel ik als kind en jong-volwassene de vrijheid kreeg om mijn eigen pad te bewandelen, had ik toch vaak het gevoel dat er iets ontbrak. Soms weet je niet waarnaar je op zoek bent, tot het op je pad komt. En dat bleek voor mij ashtanga yoga te zijn.

Ik startte met ashtanga onder begeleiding van Sophie Mahy, die me niet alleen alle houdingen aanleerde, maar me ook de liefde voor yoga bijbracht. Wat begon als een louter fysieke work-out, groeide uit tot een spirituele practice. Een dagelijkse ontmoeting met mezelf op de mat, een gevoel van thuiskomen waar ter wereld ik ook ben, en soms ook de onvermijdelijke spiegel die yoga je voorhoudt.    

Doorheen de jaren volgde ik workshops bij o.a. Kino McGregor, Petri Räisänen, Adam Keen en Luke Jordan. Bij deze laatste volg ik de jaarlijkse summer school in Portugal, waarin ik me in mijn asana practice verdiep en me samen met gelijkgestemden van over de hele wereld onderdompel in de filosofie, mythologie, chanting en Sanskriet. 

  Als yogadocent wil ik in de eerste plaats een plek creëren waar alle studenten zich welkom voelen en op maat en tempo van hun eigen lichaam yoga kunnen beoefenen. Ik geloof in de kracht van asana's om te openbaren wat diep in ons verscholen zit. Ik houd van de energie die we in een groepsles met elkaar delen, hoe we door onze adem, de juiste vinyasa count en de fysieke inspanning met elkaar verbonden zijn. Naast docent blijf ik - zoals wij allemaal - ook vooral yogastudent, met een dagelijks practice in het Mysore-programma van Sophie.

  Naast yoga heb ik een uitgesproken liefde voor alles wat met lekker, plantaardig eten te maken heeft. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik die passie zowel binnen mijn job bij EVA/ProVeg kan delen, als in mijn vrije tijd, waarin koken, bakken en samen eten vaak centraal staan.

  Ik kijk ernaar uit jou te ontmoeten op de mat!