Dé YOC Vinyasa Yoga Teacher Training '24-'25 > check de specials!

Yoga on Call, jouw laagdrempelige yogastudio in hartje Gent

Klein begonnen in 2006 is YOC vandaag de grootste yogastudio in Gent, maar ons motto is nog steeds hetzelfde: yoga zo laagdrempelig mogelijk aanbieden aan een breed publiek! Iedereen is welkom, er zijn geen strenge voorschriften en je stapt in wanneer je wil.

Onze visie

Jong of oud, vegetarisch of vleesetend, lenig of niet, iedereen is welkom! Geen dogma’s, geen strenge voorschriften. Je stapt in op elk moment en komt wanneer je wil.

Wat ook je beweegreden is om naar de yoga te komen, bij ons kun je terecht. Wil je even rusten of juist meer bewegen? Wil je sterker en soepeler worden of leren omgaan met een blessure? Wil je je hoofd leegmaken en je concentratie verbeteren? Of wil je jezelf beter leren kennen?

Diverse mensen hebben diverse behoeftes en daarom is er een ruim aanbod van lessen. Je vindt altijd wel een lesmoment dat in jouw schema past. Zo kan ieder voor zichzelf ontdekken wat yoga voor hem of haar kan betekenen.

Kom en ervaar het op de mat!

Ons verhaal

In 2006 riep de liefde Dolly naar Gent. Net terug uit de Verenigde Staten met een rugzakje vol yogaopleidingen begon ze Vinyasa yogales te geven. Yoga on Call, letterlijk yoga-op-afspraak, werd geboren.

Ze begon bij mensen thuis, bood fitnesscentra aan Power Yoga te geven en gooide het meubilair uit haar living om van start te gaan met Living Room Yoga.

Twee jaar later kwam er een bescheiden studio aan de Kuiperskaai. Het lessenrooster breidde zich in rap tempo uit, maar al gauw werd het hier te klein. In 2010 gingen de deuren open aan de Oudescheldestraat. Langzaam kwam ook de samenwerking met Eva Kamala op gang en in 2011 werden de krachten gebundeld met als resultaat een uitgebreid lessenrooster van Vinyasa en Iyengar Yoga, aangeboden door een zestiental professioneel opgeleide yogadocenten.

In september 2016 ging onze tweede locatie open aan Dok Noord. Deze ruime zaal werd volledig ingericht voor de beoefening van Iyengar Yoga. Gelijktijdig gingen we van start met een volwaardig Ashtanga Mysore programma in de vroege ochtenduren onder leiding van Sophie Mahy.

In maart 2020 strooide Corona behoorlijk wat roet in het eten, maar ook met gesloten deuren bleven we niet bij de pakken zitten. We openden onze online studio. Yogi's kunnen sindsdien via YOC Online deelnemen aan livestream yogalessen én hebben een grote keuze aan opgenomen lessen in de videotheek.

Eind 2020 werd de moeilijke beslissing genomen om YOC Noord te sluiten om de hoofdlocatie YOC Zuid zoveel mogelijk kans op overleven te bieden in deze bizarre en onvoorspelbare Coronatijd. In de plaats kwam een extra zaal op locatie Zuid. Een mooie, gezellige ruimte op het gelijkvloers, die toepasselijk de 'Floor' wordt genoemd. Locatie Zuid beschikt nu over drie zalen: de Hall, de Room en de Floor.

Yoga to the people!

Volg een proefles!

Ontdek of yoga iets voor jou is.

Kies een les die je aanspreekt op jouw niveau. Kijk hiervoor naar het overzicht van onze verschillende yogastijlen én onze niveau’s. Als beginner heb je keuze uit de groene Level 1, blauwe Gentle Level en oranje No Level lessen.

Geen idee welke yoga het beste bij je past? Doe onze yoga-test!

Boek de proefles door te klikken in één van onze lessenroosters: ‘studiolessen’ of 'livestreamlessen’. Maak een persoonlijke account aan in Eversports en klik, bij het afrekenen, de (éénmalige) optie ‘proefles’ aan.

Alle yogamateriaal (inclusief mat) is aanwezig in de studio. Voor lessen die je thuis volgt via livestream staat er telkens bij vermeld wat je nodig hebt. Je trekt best gemakkelijke kleding aan. Je volgt de les op blote voeten.

Een proefles in de studio kost 10 euro. Een proefles via livestream kost 5 euro.

Kom je naar de studio? Kom niet te laat, maar ook niet te vroeg! Tien minuten op voorhand is ruim voldoende. Je vindt ons hier.