Check onze zomer special! In juli & augustus onbeperkt yoga + toegang tot de videotheek.

Vinyasa Yoga

Ideaal voor: mensen die houden een van dynamische, creatieve yogareeks

In deze lessen creëren we een ononderbroken flow van adem en beweging. We putten uit een breed scala van Asana (houdingen) om de lessen te variëren en alle delen van het lichaam aan te spreken. Geen twee lessen zijn hetzelfde, dus laat je telkens verrassen!

Kenmerken van Vinyasa Yoga

  • Er wordt een flow gecreëerd van ademhaling en beweging. Yogahoudingen vloeien in elkaar over op het ritme van de ademhaling. Alle aandacht gaat naar dit ritme, je creëert meditatie in beweging.

  • De zonnegroet vormt de basis voor Vinyasa Yoga. Ze wordt gebruikt als algehele opwarming van het lichaam en het opbouwen van de concentratie. Delen van de zonnegroet worden telkens weer gebruikt om de verschillende yogahoudingen aan elkaar te rijgen.

  • De yogaleraar geeft verbale en visuele instructies, corrigeert waar nodig.

  • Het gebruik van hulpmiddelen wordt aangegeven. De student ontwikkelt hier zelf een gevoel voor en gebruikt hulpmiddelen waar nodig voor zijn/haar lichaam.

  • Vinyasa Yoga wordt gekenmerkt door een vlot tempo, maar houdingen volgen elkaar ‘intelligent’ op. De ene houding is een voorbereiding op de andere. Het lichaam wordt geleidelijk aan opgewarmd voor de eventueel ‘moeilijkere’ houdingen naar het einde van de les.

  • De ademhaling vormt de rode draad doorheen een les Vinyasa Yoga. We maken specifiek gebruik van de Ujjayi ademhaling. Deze zorgt ervoor dat de ademhaling goed op de voorgrond aanwezig is.

  • Vinyasa Yoga resulteert in een krachtig en soepel lichaam. Er wordt altijd gezocht naar een balans tussen kracht en lenigheid. Het vlotte tempo zorgt voor meer uithouding.

Bekijk hier een compilatie van onze lessen Vinyasa Yoga en maak kennis met onze docenten! Dit geeft je een eerste beeld van wat je mag verwachten. Niets kan echter op tegen jouw persoonlijke ervaring! Kom dus gewoon proberen. Liefst een aantal keren. Dan pas weet je wat yoga voor jou kan betekenen en welke stijl of welke stijlen jou het meest liggen.

Nieuw hier?

Wil je naar de les komen? Fijn! Je kan op eender welk moment tijdens het jaar instromen. Boek een proefles via ons lessenrooster of klik hier rechtsboven even op 'start nu'.